• Tzu

A PRIVATE ARTWORK BUILT BY JAMES TURRELL



Driving through the wilderness of the Highland, walking through the muddy path, crossing the woods, there I could see Turrell James’ artwork standing in between. This piece was privately created by Turrell for the landowner, reminding me of ‘Space That Sees’ which built in 1992. There were 36 grooves on the ground inside the building, the circle in the middle was right facing the opening on the roof, and viewers could see a piece of sky when looking up. In this work, the artist’s directional hints were placed everywhere, with the intention of enticing audiences to come in and appreciate the designed scenery.


行經蘇格蘭高地的曠野,走過好一段泥濘小路,穿越森林,疏疏落落之間 James Turrell 的作品就在那裡。這件作品是 James 專為這片土地的主人打造的,看似與其1992年的作品 ‘Space That Sees’ 有著連貫的概念與結構。走上台階,建築內部地面上有36條溝槽,中間的圓正對著屋頂上的開口,抬頭就能看見一片天空。這件作品裡處處佈下了藝術家的方向性暗示,意圖誘使觀眾走進來,欣賞設計好的風景。



People look up at the sky, the clouds pass by, the light and shadow change, the whole space is suddenly filled with religious implication, and regardless of personal beliefs, people can really feel the elapsed and staying between moment and eternity.


當人們望向天空,浮雲掠過,光影變化,整個空間突然又充滿了宗教意涵,無關個人信仰,人們可以確實感到霎那/永恆之間的消逝與停留。



15 次瀏覽0 則留言

最新文章

查看全部
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Vimeo Icon
  • LinkedIn